Retete

Taco burger de quinoa 

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente pentru 6 portii:

-100 grame de quinoa neagra

-100 grame de fulgi de ovaz

-100 de grame de ceapa rosie

-2 catei de usturoi

-1 legatura de coriandru verde

-1 lingura de pudra de seminte de mustar

-1 lingura de tarate de psyllium

-1 lingurita de bicarbonat de sodiu

-1 lingura de zeama de lamaie

3 linguri de ulei de rapita

1 lingurita de menta uscata

-1 lingurita de sare de Hymalaia

½ lingurita de paprika afumata

Preparare:

1.Quinoa se clateste cu apa calduta si se fierbe cu o cana de apa aproximativ 15 minte pana scade apa complet.

  1. Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu taratea de psyllium si pudra de seminte de mustar. Se incalzeste ½ cana de apa fierbinte si se toarna peste acest mix. Se asteapta 2-3 minute pana umfla fibrele si se formeaza o pasta.
  2. Intr-un chopper se toaca restul ingredientelor si se amesteca cu restul ingredientelor intr-un bol.

4.Se modeleaza burgerii si se coc pe gratar cate 5 minute pe fiecare parte. Se serveste cu lipii de taco si salata.

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.