Retete

Praz gratinat cu arome indiene

reteta in imagini

Ingrediente: 12 buc praz de marime medie, 70 de grame de grasime inodora de cocos, 40 de grame de faina de naut,300 ml de lapte de cocos, 200 ml de smantana vegetala de ovaz, 1 lingura de amestec de condimente indiene,125 de grame de branza Gruyere rasa sau alt tip de branza maturata.

Preparare

 Preincalziti cuptorul la 210 grade. Spalati prazul si taiati-l rondele  apoi sotati in 1/2  grasime de cocos. Topiti restul grasimii si adaugati faina de naut si amenstecati pana devine o pasta omogena. Bateti laptele de cocos cu smantana de ovaz si preparati la foc mic  10 minute apoi adaugati mixul de condimente indiene. Asezati in ramekine( vase termorezistente) cate un strat din fiecare preparat iar la final presarati branza rasa.Se introduc vasele in cuptor si se coc aprox. 20 de minute

Pofta buna!

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.