Marilena Oprișanu

Povestea mea

Sunt nascuta in Botosani si crescuta de bunici, undeva intr-un sat de vis. De la ei am mostenit intelepciunea care m-a insotit in timpul navigarii mele prin viata. 

Cu aceasta zestre valoroasa mi-am construit o “proprie busola” practica si morala, un instrument care m-a ghidat prin tarile indepartate, catre culturi noi si mai ales catre multa cunoastere. Pentru construirea acestei busole, mi-au trebuit ani de studiu si lucru cu mine si cu oamenii, ca sa ajung sa-mi orientez pacientii sa-si gaseasca propria armonie. 

De multe ori am facut-o ca o mama pentru copiii pe care i-am insotit o perioada in acest proces, alteori ca un mentor pentru adolescentii aflati la inceput de drum, ca o profesoara pentru cei care au avut nevoie de cunoastere si ca medic pentru cei care au avut nevoie de vindecare.

Stiu, sunt multe roluri si responsabilitati!

Dupa multe formari si specializari pornind de la coaching, mentoring, studii postuniversitare de medicina integrativa absolvite in Germania, imbinate cu pasiunea mea pentru gatit, mi-am creat un stil personal care mi-a adus succes si pentru care sunt recunoscatoare.

Evident ca parcursul de la preparatele traditionale moldovenesti pana la cercetare medicala academica a fost presarat cu multe obstacole! Eu insami m-am confruntat cu o afectiune medicala care m-a determinat sa studiez ce alimente ma pot vindeca. Am descoperit stiinta din spatele alimentelor la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, unde am facut specializare in nutritie clinica. Ma bucur ca fac parte din prima generatie de membri ai Colegiului Dieteticienilor din Romania, si ca profesia de nutritionist dietetician clinic este validata si in Romania prin studii academice.

Acum ma bucur ca imi pot ajuta pacientii cu toata cunoasterea si experienta mea, dublate de pasiunea si dedicarea cu care imi place sa fac lucrurile in viata.

Mi-as dori ca cei care imi trec pragul cabinetului in calitate de pacienti cu afectiunile clinice aferente sa fi avut posibilitatea sa ma viziteze in calitate de clienti ce isi doresc o educatie nutritionala astfel încat sa previna afectiuni somatice ulterioare. De aceea mi-am luat acest angajament personal, sa ofer oamenilor un instrument accesibil pentru a avea grija de ei, pornind de la o nutritie sanatoasa, echilibrata si cu rol profilactic. Cred ca niciodata nu este prea tarziu sa te pretuiesti si sa ai grija de tine, si poti incepe acest drum cu relatia ta cu actul nutritional. Calatoria ta spre sanatate si armonie poate fi una frumoasa, presarata cu zambete si energie iar eu pot sa iti fiu alaturi in acest interesant proces de redefinire.

Cu inspiratie si daruire spre redefinirea ta!

Marilena Oprișanu