Retete

Prăjitura vegana cu mere și banane

Ingrediente:

  • 2 mere Golden
  • o banana
  • 300 de grame de făină de alac
  • 1 plic de drojdie
  • o lingurita de extarct natural de vanilie
  • un praf de scortisoara
  • 150 gr de Green Sugar
  • 120 ml de lapte de migdale
  • 100 grame de grăsime de cocos la temperatura camerei


Preparare:

Se amestecă împreună toate ingredientele uscate: faina, praful de copt si indulcitorul;

Intr-un alt vas, se amesteca laptele împreună cu grasimea de cocos ,vanilia și scortisoara apoi se incorporeaza ingredientele uscate amestecând cu o spatula de silicon cu miscari de jos în sus până când amestecul este neted;

Se curata merele, se îndepărteaza miezul apoi se taie cubulete mici și se adauga în aluat;

Se toarnă amestecul într-o tavă de copt tapetata cu hârtie de copt;
Ornati partea de sus a compozitiei cu o banana taiata pe jumatate

Se coace la cuptorul preincalzit în prealabil la 180 de grade timp de 40-45 minute.

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.