Retete

Sufleu de spanac si ghebe

Ingrediente

250 grame spanac proaspat sau 120 de grame spanac congelat tocat

4 linguri de unt de cocos sau grasime de cocos inodoră  (se gaseste in magazine naturiste)

1 catel de usturoi zdrobit

180 de grame de ghebe congelate

1 cana de lapte

3 linguri de faina de ovaz (pentru intoleranta la gluten) sau faina de grau

6 oua separate

un varf de nucsoara

¼ parmezan ras

sare si piper dupa gust

Incalziti cuptorul la 190 de grade.Fierbeti spanacul la abur la foc mediu 3-4 minute.Racici sub jet de apa rece apoi scurgeti. Presati cu o lingura pentru a elimina tot lichidul.Daca folositi spanac congelat, mai intai dezgetati si fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj. Topiti untul de cocos sau grasimea de cocos inodora si caliti usturoiul si ciupercile la foc slab pana se inmoaie. mariti flacara pana cand lichidul se evapora.Adaugati spanacul si treceti amestecul intr-un vas.Acoperiti si tineti la cald.

Puneti deoparte 3 linguri de lapte intr-un vas,iar restul il aduceti la temperatura de fierbere.Amesteati bine faina cu galbenusurile cu laptele rece.Turnati laptele fierbinte peste amestecul de faina si oua,treceti in cratita si fierbeti la foc mic pana se ingroasa..Adaugati amestecul din spanac,nucsoara si potriviti de sare si piper.Luati de pe foc si lasati deoparte.

Ungeti cu untura de cocos un vas pentru sufleu rezistent la temperaturi inalte.Presarati cu putin parmezan ras si lasati deoparte.

Bateti albusul pana devine ferm,aduceti la temperatura de fierbere amestecul de spanac,apoi turnati o lingura de albus,amestecati si turnati amestecul in restul de albus.Puneti compozitia in vasul tapetat cu unt de cocos,nivelati suprafata,presarati restul de parmezan si coaceti la cuptor aprox 25 de minute pana devine pufos si rumen.Se serveste imediat, inainte de a se lasa.

Baza pentru sufleu se poate prepara pana la 12 ore inainte si reincalzita inainte de a se amesteca cu albus.

Tip:

Daca doriti o varianta mai dietetica, nu mai adaugati galbenusurile. Adaugati grasime de cocos echivalentul cantitativ al galbenusurilor.

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.