Ingrediente:
100 grame rucola proaspata
o telina de marime medie
o radacina de patrunjel de marime medie
un morcov de marime medie
3 nuci de Pekan
un fir de praz
2 ridichi
½ lingurita chimion pudra
un varf de cutit de nucsoara
½ lingurita turmeric
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de pesto de busuioc preparat in casa sau cumparat
Pentru pesto preparat in casa aveti nevoie de:o lingura de seminte de pin, o legatura de busuioc verde, o lingura de smantana de ovaz,1 lingura de ulei de masline si un catel de usturoi,sare dupa gust.
Preparare:
Rucola se spala si se stoarce bine de apa.Intre timp se pregatesc radacinoasele. Cu ajutorul unei mandoline sau razatoare se taie in felii foarte subtiri radacina de patrunjel,telina si morcovul.Intr- o tigaie antiaderenta se soteaza la foc mare timp de 3 minute radacinoasele si prazul taiat rondele.Se adauga condimentele apoi se scot pe un prosop de hartie si se separa pentru a se evita lipirea.Nucile de pekan se coc in tigaie timp de 1 minut si se pastreaza pentru montarea farfuriei. Se face un pesto de busuioc dintr-o legatura de busuioc verde, 1 lingura de seminte de pin,o lingura de smantana vegetala de ovaz, o lingura de ulei de masline si un catel de usturoi apoi se mixeaza toate ingredientele cu ajutorul unui blender.Se monteaza farfuria formand petale din rondelele de radacinoase iar pesto se foloseste ca dressing pentru salata
Pofta buna!