Narativ

Marschmellow molcutz

Astazi m-a inspirat un marschmellow molcutz la o șuetă pe balcon despre… nimicuri. Așa sunt eu, îmi place să mă bucur de lucrurile mici ce îmi colorează viața.

De când ne naștem, simțim nevoia să fim apreciați. După Maslow, autorealizarea, acceptarea și atingerea idealurilor sunt scopurile principale ale vieții. Dar fericirea, unde se situează? De multe ori ea coincide cu atingerea țelurilor sau împlinirea viselor insă, din pacate, nu toți oamenii bogați, cu o carieră în spate, experiență de viață și multe cărți citite la purtător sunt fericiți.

Și totuși, care e elementul cheie ce ne determină să fim așa? Au trebuit sa treacă 36 de ani să aflu că fericirea nu depinde de nimeni și nimic altceva în afară de mine. Am aflat că eu si doar eu aleg dacă să mă bucur de lucrurile simple, sau să mă risipesc țintind câteodată, mult prea sus.

Fericirea mea este cea de ACUM! E simplă, multicoloră și spontană. Pentru mine fericirea este reprezentată de faptul că respir, că pot să miros florile și pot simți vântul cum îmi mângâie creștetul. Sunt fericita când învăț ceva nou sau când întâlnesc un om de calitate, de la care am ce învăța. Sunt fericita când citesc o carte bună sau văd un film de dragoste la care-mi lăcrimează ochii, când conduc pe un drum de țară, când muzica răsună în mașină și soarele roșiatic se scufundă în orizont. Sunt fericită când mă simt tânără, deși un firicel jucăuș și alb mi se strecoară in vartejul din creştet. Sunt fericita când mănanc pufuleti in pat cu iubitul la 2 dimineata si ne uitam la Discovery Science. Sunt fericita când port o rochie ce-mi place sau când tălpile-mi ating nisipul și marea se vede în zare, fremătând glorios. Sunt fericita când ajung acasa si e liniște iar parfumul cu iz de mosc al iubitului persista prin casa. Sunt fericita când prietena de o viata mă strânge în brațe și îmi spune ,,Stai liniștită, va fi bine,,.

Fericirea nu e palpabilă, nu e materială, dar se simte. E o emoție, o energie de care toți putem dispune, numai să o primim în suflet.

Pentru tine ce e fericirea?

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.