Timp preparare: 20 de minute
Ingrediente pentru 6 persoane:
400 de grame de foi de lasagnia proaspete sau cumparate
500 de grame de spanac congelat
3 fire mari de praz
50 de grame de seminte de pin
100 de grame de parmezan ras
300 de grame de ricotta
100 ml de lapte
un praf de nucsoara
50 de grame de unt de cocos inodor
o lamaie
o lingura de faina
un ou
sare dupa gust
Cum se prepara
Spanacul se bancheaza (se opareste) apoi se pune in apa cu gheata pentru a se pastra culoarea si textura. Se stoarce bine de apa apoi se condimenteaza cu nucsoara, sare, piper si zeama de lamaie. Intre timp fierbeti lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti cu grija asfel incat foile sa fie inca umede.
Incingeti untul de cocos si coaceti semintele de pin pana se rumenesc apoi amestecati-le cu spanacul.
Mixati cu ajutorul unui mixer laptele cu un sfert din ricotta, 2 linguri de parmezan si un ou.
Curatati prazul apoi taiati-l in 3 parti egale apoi la jumatate pe lungime astfel incat sa rezulte niste foi mai late dupa care se blanseza intocmai instructiunilor pentru spanac.
Pregatiti un vas de ceramica si suprapuneti straturile din ingredientele pregatite: un strat foaie de lasagnia apoi un strat din compozitia de spanac urmand foile de praz si cate o lingura din mixul de parmezan si ricotta. Se repeta pana la umplerea vasului. Ultimul strat trebuie sa fie format din foi de praz cum se vede in fotografie. Se introduce tava la cuptor la 180 de grade timp de 10- 15 minute. In ultimele minute folositi optiunea gril de la cuptor pentru a avea un aspect rumenit si apetisant
Pofta buna!