Reteta vegana fara gluten
Ingrediente:
250 grame fusili de hrisca
2 ardei capia
1 fir de praz
1 catel de usturoi
2 linguri de ghimbir ras
1 lingurita turmeric
1 praf de nucsoara
250 ml lapte de cocos
3 linguri de ulei de masline extravirgin
sare dupa gust
2 linguri de vin alb
1 lingurita de chili proaspat tocat marunt
200 de grame de tofu afumat
100 de grame de baby spanac proaspat
Preparare
Pastele se fierb 8 minute in apa sarata. Se scurg de apa si se pregateste amestecul de legume. Intr-o tigaie antiaderenta se soteaza 1 minut spanacul verde cu un catel de usturoi. Se aseaza pe un prosop de hartie pentru a se evita excesul de lichid. In alta tigaie se soteaza prazul taiat fasii impreuna cu ardeiul capia si tofu afumat taiat cubulete.Cand sunt usor patrunse si au inca o culoarevie se adauga laptele de cocos si condimentele. La final se adauga ghimbirul ras si se amesteca cu pastele. Daca se doreste mai picant se poate servi cu dulceata de ardei iute. Pentru plating se foloseste sosul de la amestecul de legume, 2 fire de chives si macese murate.
Pofta buna!