Retete

Fusili de hrişcă cu spanac si lapte de cocos

Reteta vegana fara gluten

Ingrediente:

250 grame fusili de hrisca

2 ardei capia

1 fir de praz

1 catel de usturoi

2 linguri de ghimbir ras

1 lingurita turmeric

1 praf de nucsoara

250 ml lapte de cocos

3 linguri de ulei de masline extravirgin

sare dupa gust

2 linguri de vin alb

1 lingurita de chili proaspat tocat marunt

200 de grame de tofu afumat

100 de grame de baby spanac proaspat

Preparare

Pastele se fierb 8 minute in apa sarata. Se scurg de apa si se pregateste amestecul de legume. Intr-o tigaie antiaderenta se soteaza 1 minut spanacul verde cu un catel de usturoi. Se aseaza pe un prosop de hartie pentru a  se evita excesul de lichid. In alta tigaie se soteaza prazul taiat fasii impreuna cu ardeiul capia si tofu afumat taiat cubulete.Cand sunt usor patrunse si au inca o culoarevie se adauga laptele de cocos si condimentele. La final se adauga ghimbirul ras si se amesteca cu pastele. Daca se doreste mai picant se poate servi cu dulceata de ardei iute. Pentru plating se foloseste sosul de la amestecul de legume, 2 fire de chives si macese murate.

Pofta buna!

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.