Reteta Flammmkuchen
Ingrediente:
300 de grame de faina de grau tip 550, 5 grame drojdie uscata, 125 grame unt, 50 ml lapte, 1 lingurita de zahar pudra,150 ml apa minerala, 200 ml smantana 25% grasime,1 galbenus de ou, 2 buc ceapa rosie, 100 grame bacon afumat (tofu afumat pentru vegetarieni), 100 grame mozarella , un praf nucsoara, un praf de sare, o legatura de chivas sau rucola pentru o pata de culoare
Preparare
Drojdia uscata se dizolva intr-un castron cu laptele caldut si o lingurita de zahar pudra. Intr-un bol se pune faina apoi se toarna compozitia de drojdie in mijloc. Se lasa 5 minute la dospit apoi se adauga untul la temperatura camerei si sarea apoi se toarna apa minerala framantand continuu pana ce obtinem un aluat nelipicios si usor de manevrat. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 30 min-1 ora. Eu nu am avut tot acest timp in testul sub presiune asa ca a trebuit sa grabesc procesul cu un bol de apa fierbinte sub castronul cu aluat acoperit cu un prosop.
In timp ce dospeste aluatul, galbenusul de ou se amesteca cu smantana si cu un praf de nucsoara apoi se toaca ceapa rosie julien iar baconul se taie cubulete.
Cand coca si-a dublat volumul se formeaza bilute egale pentru cate portii se doreste si se intinde intr-un strat foarte subtire pe o foaie de copt sau intr-o tava de pizza perforata. Dupa ce s-a intins coca uniform se inteapa cu furculita si se lasa 5 minute in cuptor la 170 de grade apoi se scoate si se aseaza un strat din amestecul de smantana cu galbenus de ou apoi bucati de mozzarela, fasiile de ceapa rosie si cubuletele de bacon afumat sau tofu afumat pentru vegetarieni.
Se coace timp de 5 -10 min pana cand incepe sa se rumeneasca uniform. Ideal pentru aceasta reteta este sa aveti un cuptor cu ventilatie si cu incalzire sus si jos. Cand se scoate din cuptor se presara chivas sau rucola. Trebuie sa fie foarte subtire si crocanta.