Reteta pentru 2-3 borcane de aproximativ 80/100 gr
- 250 de petale de
- trandafir rosu
- 150 de grame de indulcitor tagatesse
- 250 ml de apă
- zeama de lămâie
- 2 lingurite agar agar
Curățați petalele trandafirilor, spălați-le bine și uscați-le ușor pe prosoape de hârtie. Transferati-le într-o castron și presarati jumătate din indulcitor și lăsați amestecul în frigider timp de o zi (acoperit cu un capac)
Se adauga apa într-o cratita mică,lămâia stoarsa și indulcitorul rămas și se topește la o temperatură medie, apoi se adăuga petalele care au stat la frigider.
Preparati la foc mic timp de 20 de minute, amestecând continuu
Adăugați gelifiantul agar agar și mai fierbeti aprox 5 minute. Urmați instructiunile de pe ambalaj deoarece produsul poate diferi de la lot la lot.
Se toarna în borcane sterilizate . Pentru a se vida este indicat sa întoarceți borcanele cu fundul în sus după ce ați închis ermetic