Retete

Dulceata de trandafiri

Reteta pentru 2-3 borcane de aproximativ 80/100 gr

  • 250 de petale de
  • trandafir rosu
  • 150 de grame de indulcitor tagatesse
  • 250 ml de apă
  • zeama de lămâie
  • 2 lingurite agar agar


Curățați petalele trandafirilor, spălați-le bine și uscați-le ușor pe prosoape de hârtie. Transferati-le într-o castron și presarati jumătate din indulcitor și lăsați amestecul în frigider timp de o zi (acoperit cu un capac)

Se adauga apa într-o cratita mică,lămâia stoarsa și indulcitorul rămas și se topește la o temperatură medie, apoi se adăuga petalele care au stat la frigider.

Preparati la foc mic timp de 20 de minute, amestecând continuu

Adăugați gelifiantul agar agar și mai fierbeti aprox 5 minute. Urmați instructiunile de pe ambalaj deoarece produsul poate diferi de la lot la lot.

Se toarna în borcane sterilizate . Pentru a se vida este indicat sa întoarceți borcanele cu fundul în sus după ce ați închis ermetic

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.