INGREDIENTE pentru 25-30 bucati
Ingrediente uscate:
85 grame de fulgi de ovăz
65 grame de făină de ovaz
55 grame fulgi de cocos
1 lingurita de scortisoara
½ lingurita praf de copt
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
½ lingurita de sare
Ingrediente umede
1 ou întreg și 2 albusuri
80 grame de ulei de nucă de cocos topit
100 grame de smantana vegetala
100 grame de indulcitor Green sugar
1 linguriță extract de vanilie pură
Ingrediente suplimentare
30 grame merisoare sau stafide uscate
30 grame ceasca de migdale
tocate fin 30 de grame de alune de padure
PREPARARE
1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade.Tapetati o tava cu cu hârtie de copt
2. Într-un castron mare, amestecați împreună ingredientele uscate: ovăz, făină, nucă de cocos, scorțișoară, praf de copt, și sarea.
3. Într-un castron mediu, amestecați împreună ingredientele uumede: ouă ulei de nucă de cocos, smantana vegetala, indulcitorul și vanilia. Amestecati pana la fluidizare. Dacă este nevoie mai adăugați o lingura de apa minerala acidulata.
4. Turnați amestecul umed peste amestecul uscat. Folosind o spatulă de silicon sau o lingură de lemn, amestecați ingredientele împreună până când sunt bine combinate.
5. formați cu o lingurita gramajoare distanțate uniform. Folosind o furculiță, aplatizati cookie-urile la grosimea dorită.
6. Coaceți timp de 8-12 minute.
7. Folosind o spatulă transferati fursecurile pe un gratar . Lăsați să se răcească complet înainte de servire