Retete

Biscuiti cu cereale

INGREDIENTE pentru 25-30 bucati

Ingrediente uscate:

85 grame de fulgi de ovăz

65 grame de făină de ovaz

55 grame fulgi de cocos

1 lingurita de scortisoara

½ lingurita praf de copt

½ linguriță de bicarbonat de sodiu

½ lingurita de sare

Ingrediente umede

1 ou întreg și 2 albusuri

80 grame de ulei de nucă de cocos topit

100 grame de smantana vegetala

100 grame de indulcitor Green sugar

1 linguriță extract de vanilie pură

Ingrediente suplimentare

30 grame merisoare sau stafide  uscate

30 grame ceasca de migdale

tocate fin 30 de grame de alune de padure

PREPARARE
1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade.Tapetati o tava cu cu hârtie de copt

2. Într-un castron mare, amestecați împreună ingredientele uscate: ovăz, făină, nucă de cocos, scorțișoară, praf de copt, și sarea.

3. Într-un castron mediu, amestecați împreună ingredientele uumede: ouă ulei de nucă de cocos, smantana vegetala, indulcitorul și vanilia. Amestecati pana la fluidizare. Dacă este nevoie mai adăugați o lingura de apa minerala acidulata.

4. Turnați amestecul umed peste amestecul uscat. Folosind o spatulă de silicon sau o lingură de lemn, amestecați ingredientele împreună până când sunt bine combinate.

5. formați cu o lingurita gramajoare distanțate uniform. Folosind o furculiță, aplatizati cookie-urile la grosimea dorită.

6. Coaceți timp de 8-12 minute.
7. Folosind o spatulă transferati fursecurile pe un gratar . Lăsați să se răcească complet înainte de servire

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.