Narativ

Seducţia e o artă sau o abilitate de a crea iluzii?

Adesea încercăm să obținem oameni: ne atrag, îi vrem, alergăm, ne zbatem…ne plac cursele și joculețele înfăptuite de propria noastră minte, totul pentru a obține ceea ce inima alege. Facem fixații: ne dorim un bărbat pentru că pur și simplu așa ni s-a năzărit într-o zi, și da, am face orice ne stă sau nu ne stă în putință pentru a-l obține. Pare a fi un joc complicat, însă o singură regulă, le concluzionează pe toate: Unul întinde o capcană, iar celălalt cade în ea.

O femeie nu atrage un bărbat prin lucruri stridente. Nimeni nu caută, la urma urmei, păpuși frumoase de porțelan excesiv machiate sau fete cu purtări și comportamente exagerate, care fac doar să atragă atenția în mod negativ. Să știi să vorbești și să exprimi exact ceea ce gândești într-un mod plăcut, este o artă. Nu toți oamenii știu să converseze. Da.. înțeleg limba română, poate și sensurile cuvintelor, vorbesc, însă nu pricep povestea cuvintelor, ceea ce celălalt vrea să exprime cu exactitate.

Încă din cele mai vechi timpuri, domnițele de la curte vrăjeau cavalerii neînfricați utilizând o tehnică simplă: intrigându-i cu misterul și farmecul lor tulburător, vorbindu-le puțin și pe înțeles, uneori respingându-i iar alte ori dându-le mici dovezi de iubire. Mulți spun că acesta este secretul. Iubirea nu vine din prima. Vezi un om, îl îndrăgești, și tot ce vrei e să-ți aparțină…ce poți face?

Unui copil dacă îi fluturi în față o jucărie, spunându-i că ești dispus să i-o cumperi, sunt foarte mari șanse să te refuze, alegând o altă jucărie… iar în caz că o vrea, mai mult de două zile, nu se va juca cu ea. Însă dacă aceluiași copil îi arăți o jucărie și îi spui că nu este posibil să îi aparțină, și-o va dori fără dubiu. Ba mai mult, va face orice îi stă în putință să o primească, se va lamenta, va plânge, se va tăvăli de pământ…pe scurt, va face tot ce e nevoie ca să o obțină. La fel stau lucrurile și în cazul relațiilor. Dacă îi arăți unui bărbat că îți este indispensabil și faci orice îți stă în putință să îi faci pe plac, el te va respinge. În schimb, dacă după ce i-ai zâmbit cuceritor două zile nu  îl bagi deloc în seamă, lucrurile se vor schimba radical. Atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților, dorința să obținem ceva ce pare că nu ni se cuvine, devine mai intensă. Noi nu ne îndrăgostim la început de o față frumoasă sau de niște ochi superbi, ci de ideea de a cunoaște ce se află dincolo de ele.

Farmecul și abilitatea de a crea iluzii pot fi cheia succesului când vine vorba de seducție. La început, tot ce trebuie să faci este să trimiți mici și discrete semnale… să ademenești prada. Din momentul în care ea te observă, începe jocul. Ochii se privesc, unii pe alții, uneori în treacăt, alteori îndelung, buzele înfloresc în zâmbete și gesturile parcă devin deodată mai complicate. Deși apare tendința de a ne fâstâci și a ne pierde în prezența persoanei iubite, autocontrolul trebuie să pună stăpânire pe situație.

Frumusețea și purtările alese atrag privirile, însă inteligența este cea care face diferența. Bărbații inteligenți și cu aspirații înalte pun preț mai mult decât orice pe atracția mentală. Sunt și excepții, însă în general o femeie ce pare sigură pe ea, independentă din punct de vedere financiar și care are replică la orice, va crește considerabil în mintea și inima unui bărbat cu principii de viață. ,,Frumusețea este pieritoare, însă ceea ce ai în cap nu îți ia nimeni niciodată,, , spunea o vorbă din popor. Compatibilitatea mentală și comportamentală este deci, extrem de importantă: domnișoara elegantă care se duce în fiecare weekend la operă și își face cumpărăturile la Paris nu va ieși cu golanul care duhnește a țigări ieftine și umblă mai mereu mahmur pe străzi, iar domnul educat ce poartă cămașă apretată și servietă nu se va întălni cu Maricica de la 7, care mănâncă semințe în scară și dansează pe manele în cluburi. Într-adevăr, nu alegem de cine ne îndrăgostim, dar cu siguranță o persoană cultă și realizată nu își va împărți așternutul cu un om fără idealuri.

Seducția este o artă, iar dacă i-ai înțeles tainele, lucrurile se simplifică cu mult și poți cuceri, cu ușurință, persoana care îți face sufletul să zâmbească.

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.