Retete

Ravioli cu roscove

Ingrediente:

200gr faina grifica sau faina de grau dur  ( faina pt paste- producator „7 spice” sau Panicom)

3 oua

1 lingura de ulei de masline extravirgin

2 linguri pudra de roscove

2 cepe hasma

10 cl vin alb

50 ml smantana vegetala (producator Hulala Gran Cucina cooking sauce)

1gr sofran

o legatura de menta proaspata

25 gr de ricotta

50 gr de telemea de oaie grasa

un praf de sare

o lingurita de turmeric

50 gr parmezan ras

o legatura de menta proaspata

 MOD DE PREPARARE:

Se framanta o coca din faina, apa, ou, sare si pudra de roscove.Trebuie sa iasa un aluat mai tare care sa fie usor de modelat si intins cu sucitorul. Dupa ce s-a framantat aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la odihnit 15 min. Intre timp se face un amestec de branzeturi din telemea de oaie, ricotta, parmezan, ou, sofran, turmeric si menta proaspata.

Se intinde coca apoi se decupeaza cu ajutorul unui decupator pentru paste sau cu un pahar apoi  se umple cu amestecul de branzeturi. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot, se introduc ravioli cu grija si se asteapta pana se ridica la suprafata apoi se lasa la fiert cca 10 minute. Separat, se prepara un sos din: o hasma calita si deglasata cu vin alb la care se adauga smantana vegetala si parmezanul ras. Dupa ce s-a format un sos se inchide focul si se mixeaza cu un blender vertical pana la omogenizarea sosului.

Pofta buna!

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.