Reteta de desert vegana fara gluten si fara zahar
Ingrediente pentru umplutura:
o cana faina de migdale,3 linguri tarate de psyllium ½ cana de apa,4 linguri de Green Sugar,esenta de migdale organica.
Ingrediente pentru aluat:
1 cana de faina de orez,1.5 cana apa,2 linguri de ulei,un praf de sare.
într-o cratita se pune apa, uleiul și sarea. Lasati acest amestec sa ajunga la punctul de fierbere.
Reduceti flacăra și adaugati făina de orez treptat. Se amestecă până toată făina de orez s-a incorporat. Cratita se ia de pe foc si se acoperă cu un capac timp de 4 până la 5 minute. Se unge cu ulei planseta de lucru si se framanta aluatul care va fi cald. Dacă simțiți aluatul ca e prea dens sau tare, se adaugă doar câteva lingurițe de apă caldă și se continuă să se framante.
Se portioneaza bile mici de aluat. Pentru a se modela mai usor se umezesc palmele cu apa.Dupa ce s-au modelat bilele de aluat se acopera cu un prosop de bucătărie. Bilele trebuie să fie fine si fara fisuri
Modelarea pernitelor modak:
înainte de a începe modelarea pregatiti cratita cu apa pentru prepararea la abur.
Se aplatizeaza in mana o bila de aluat si se adauga o lingurita de umplutura in centru apoi se unesc toate marginile si se preseaza usor pentru a se lipi. Se aseaza cu grija pernutele Modak in vasul de preparare la abur timp de 10 până la 15 minute la flacără mică. La sfarsit se poate presara ceai verde matcha.Se servesc atat reci cat si calde
Pofta buna!