Ingrediente chiftea
3 ½ cani dovlecei ( zucchini)
5 rosii deshidratate
1/2 cana de fasole alba fiarta
2/3 cana parmezan
2 oua batute
4 linguri de faina
ulei de masline
sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru chifle
4 cani de faina de grau integrala
1/2 lingurita de drojdie uscata
1/4 cana lapte
1/2 cana de seminte de susan alb si negru
12 buc sparanghel verde preparat la abur
200 grame ricotta
2 rosii taiate rondele
maioneza vegetala amestecata cu dulceata de chili
Cum se prepara chiftelele
Dovleceii vor fi rasi pe razatoare apoi vor fi bine storsi de apa cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Rosiile deshidratate se toaca marunt apoi se amesteca cu fasolea boabe fiarta si stoarsa de apa, ouale batute, parmezanul si faina. Se condimenteaza dupa gust. Pentru o forma perfecta se va folosi o tava de briose de dimensiuni medii care se va folosi si la coacerea chiflelor. Se tapeteaza tava de briose cu faina si se va aranja cate o lingura cu varf de compozitie. Se coc la cuptorul incins la 150 de grade timp de 30 de minute pana se rumenesc.
Cum se prepara chiflele
Se amesteca faina, drojdia, sarea si semintele de susan intr-un vas. Se face o gropita in centru si se toarna treptat ¼ cani de lapte caldut. Se amesteca pana devine un aluat moale si usor lipicios. Se acopera vasul cu un prosop umed si se lasa la crescut pe calorifer sau in apropierea unei surse de caldura timp de 45-50 minute pana isi dubleaza volumul. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Aluatul se mai framanta maxim 10 de minute apoi se introduce in formele de briose. Se presara cu semintele de susan, se acopera din nou cu un prosop umed si se mai lasa la odihnit in jur de 15 minute. Se coace apoi 40-50 de minute pana se rumeneste. Dupa ce s-a copt se mai lasa cateva minute in tava apoi se aseaza chiflele pe un gratar.
Montarea burgerului
La montarea burgerului se va urmari aplicarea straturilor ca in imagine: chifteaua, ricotta, rondele de rosii, maioneza vegetala amestecata cu dulceata de chili, sparanghelul si la final jumatate de chifla.
Pofta buna!