Retete

Home made veggie burger

Ingrediente chiftea

3 ½ cani dovlecei ( zucchini)

5 rosii deshidratate

1/2 cana de fasole alba fiarta

2/3 cana parmezan

2 oua batute

4 linguri de faina

ulei de masline

sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru chifle

4 cani de faina de grau integrala

1/2 lingurita de drojdie uscata

1/4 cana lapte

1/2 cana de seminte de susan alb si negru

12 buc sparanghel verde preparat la abur

200 grame ricotta

2 rosii taiate rondele

maioneza vegetala amestecata cu dulceata de chili

Cum se prepara chiftelele

Dovleceii vor fi rasi pe razatoare apoi vor fi bine storsi de apa cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Rosiile deshidratate se toaca marunt apoi se amesteca cu fasolea boabe fiarta si stoarsa de apa, ouale batute, parmezanul si faina. Se condimenteaza dupa gust. Pentru o forma perfecta se va folosi o tava de briose de dimensiuni medii care se va folosi si la coacerea chiflelor. Se tapeteaza tava de briose cu faina si se va aranja cate o lingura cu varf de compozitie. Se coc la cuptorul incins la 150 de grade timp de 30 de minute pana se rumenesc.

Cum se prepara chiflele

Se amesteca faina, drojdia, sarea si semintele de susan intr-un vas. Se face o gropita in centru si se toarna treptat ¼ cani de lapte caldut. Se amesteca pana devine un aluat moale si usor lipicios. Se acopera vasul cu un prosop umed si se lasa la crescut pe calorifer sau in apropierea unei surse de caldura timp de 45-50 minute pana isi dubleaza volumul. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Aluatul se mai framanta maxim 10 de minute apoi se introduce in formele de briose. Se presara cu semintele de susan, se acopera din nou cu un prosop umed si se mai lasa la odihnit in jur de 15 minute. Se coace apoi 40-50 de minute pana se rumeneste. Dupa ce s-a copt se mai lasa cateva minute in tava apoi se aseaza chiflele pe un gratar.

Montarea burgerului

La montarea burgerului se va urmari aplicarea straturilor ca in imagine: chifteaua, ricotta, rondele de rosii, maioneza vegetala amestecata cu dulceata de chili, sparanghelul si la final jumatate de chifla.

Pofta buna!

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.