Narativ

Gay-ul – prietena cea mai bună

Să fii femeie este destul de dificil într-o țară în care populația feminină continuă să fie predominantă iar declinul demografic își continuă traiectoria la nivel mondial. Să găseşti pe cineva care să te înțeleagă, să-ți fie prieten și partener de viață, este extrem de dificil. Cum anotimpurile se succed unul după altul și timpul galopează mereu spre alte zări, aşa şi oamenii işi fac cuibuşoare, mai mici sau mai mari, în sufletele noastre, pe perioade mai scurte sau mai lungi de timp, şi unii, dar doar unii, vor rămâne acolo pentru totdeauna.

Studii științifice arată că nu poate să existe prietenie între femeie şi bărbat. Echipe de cercetători au studiat comportamentul a doi indivizi de sexe diferite sub aspectul unei prietenii de durată, însă au dovedit că instinctul de împerechere este mult mai puternic. Este demonstrat și redemonstrat că cele două sexe sunt făcute prin legea naturii să stea împreună doar prin legătura numită atracție. Atracție, ataşare şi apoi iubire. Din fericire, există și o anumită excepție ce încalcă vertiginos legea și arată, prin dovada vie a unei legături de acest fel, că prietenia dintre o femeie și un bărbat gay nu este numai existentă la nivel minim, ci este una sinceră, profundă și durabilă.

,,Am avut și am un prieten bărbat. Eram ca frate şi soră încă din timpul liceului şi pot să jur că mă enerva la culme când toți prietenii mă tachinau şi insinuau cutezător că suntem împreună. Vorbeam ore-n şir cu el la telefon şi ne povesteam unul altuia câte-n lună şi-n stele. Mergeam împreună la petreceri și la film iar el mă proteja mai ceva ca părinții sau fratele pe care nu l-am avut niciodată. Eram de nedespărțit: el întotdeauna plin de umor și cu chef de viață, eu liniștită și rezervată. Ne completam, ne înțelegeam. El nu m-a judecat și nu m-a bârfit niciodată, așa cum nici eu nu am făcut-o și n-am s-o fac de acum înainte. Am crescut împreună, căci între noi nu existau secrete şi contrazicerile erau puține. Ei nu au înțeles niciodată, au fost mereu prea răi și prea superficiali ca să vadă dincolo de pânza aparențelor, simțindu-se poate într-o imposibilitate cruntă de a trece mai departe de ea. Așa sunt mulți oameni, nu vor să înțeleagă și aleg doar să judece, și poate că nu sunt în măsură să-i condamn. Și acum îmi amintesc momentul în care am aflat secretul prietenului meu și pot să simt iarăși ușor pe piele confuzia sau chiar panica ce m-au zguduit în acele clipe. A venit calm la mine și mi-a mărturisit ceea ce nu mai spusese nimanui, descărcându-și după atâta vreme povara ce-i atârna greu pe umeri. Mi-a spus mie, prietena lui cea mai bună, dând a nu știu câta oară dovadă de încrederea imensă pe care mi-a oferit-o de-a lungul timpului. Iar eu l-am privit, mută și îngândurată, gata-gata să-i întorc spatele și să plec. Dar dincolo de toate principiile sau regulile de-acasă, departe de legile bisericești și la mile distanță de de toate principiile greșite pe care mi le impusesem până atunci, mi-am urmat instinctul și am rămas alături de omul care îmi fusese lângă mine mereu. Am realizat că eu m-am atașat de un om, de un suflet, și nu de un sex, femeie sau bărbat. Am înțeles că prietenii nu ții alegi întotdeauna, ci ei îți sunt dați și tu le ești dat lor, pentru a învăța o lecție de viață. Am ajuns la concluzia că suprafața, ambalajul, degeaba e strident și atrăgător, dacă interiorul e putred și nu există compasiune și bunătate în interiorul său. Am învățat că oamenii trebuie citiți după aură și suflet, și în nici un caz după chip, înfățișare, preferințe muzicale sau…sexuale.

Deşi noi credem una, viața va reuşi, la un moment dat, să ne demonstreze contrariul şi sa ne arate că orice ni se pare imposibil va deveni într-o zi singura posibilitate prin care putem izbândi. Mai mult decât categoric, pot afirma că există prietenie între femeie şi bărbat. Dacă ți-ai găsit un prieten bărbat, ține-l langa tine! Vei realiza, mai devreme sau mai târziu, că prietenia dintre voi e mult mai puternică decât oricare dintre prieteniile pe care le-ai intretinut pana acum cu oricare altă consoartă. Prieteniile între două femei există, sunt durabile si conțin, din fericire, și acel gram de sinceritate de care orice mecanism are nevoie pentru a funcționa. Acel gram unge roțile, care se învârt și se-nvârt și se-nvârt; pâna dau de un obstacol. Iar atunci cand obstacolul devine mare și puternic, mecanismul cedează. Apare acel moment peste care nici una dintre ele nu poate trece. Și totul se termină, mai repede decât te-ai așteptat. Femeile, mai mult decat bărbații sunt mânate să săvârșească fapte din gelozie, ură sau mândrie. Femeile se cearta între ele de la cele mai simple lucruri. Femeile trădeaza cand au fost trădate. Ele trec peste cadavre ca să-și ducă la îndeplinire scopul, iar dacă scopul e un bărbat, crede-mă că toată prietenia dintre voi două s-a dus pe apa sâmbetei! Un bărbat nu te va minți, nu te va bârfi sau abandona vreodată; pentru că, pur si simplu, nu are un motiv să o facă, nu are cui să-i spună și, mai mult decat atat nu are de ce sa o spuna. Barbatii sunt loiali, sunt protectori, si, ma crezi sau nu, ei dau cele mai bune sfaturi. Să ai ca cel mai bun prieten un bărbat e o adevărată binecuvântare!

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.