Narativ

E timpul pentru o schimbare

De cele mai multe ori, lucrurile se întâmplă în mod total opus planurilor noastre: viața ne oferă surprize, bucurii, iluzii și tot ea ne sfărâmă visele și așteptările în mai puțin de o clipă. Cu toate astea, de multe ori simțim că rutina ne acaparează, ne enervează, ba chiar ne înnebunește cu o plictiseală ce ne înceţoşează raţiunea: chiar ne-au dispărut toate perspectivele și ne învârtim în același cerc zi de zi? Chiar suntem prinși pentru veșnicie, într-un carusel care se învârte, se învârte și iar se învârte, fără să se mai oprească vreodată?

Ne trezim, ne spălăm, mâncăm, mergem la serviciu, venim acasă, iar mâncăm…urmărim aceleași emisiuni plictisitoare la televizor, vizităm aceleași site-uri web ( cu Facebook-ul în frunte- parcă nici newsfeed-ul nu mai aduce prea multe noutăți! ), folosim aceleași replici, îmbrăcăm aceleași haine, frecventăm aceleași magazine, vorbim cu aceleași persoane…pur și simplu viața noastră parcă a devenit unul din acele seriale proaste, în care protagonista este bătută de soţ însă se împacă iar şi iar…lucrurile chiar nu mai pot sta așa…e nevoie de o schimbare! Poate trebuie sa începi cu lucrurile mici ca să prinzi gustul schimbării sau poate o schimbare radicală îţi va deschide alte oprtunităţi

De ce să faci aceleași lucruri, când poți experimenta ceva nou? De ce să privești la televizor și să-ți dorești să trăiești viața altcuiva pentru că a ta ți se pare una fără peripeții și trăiri intense? Un om înțelept spunea că fiecare dintre noi este suma celor cinci prieteni din cercul său intim, ce vorbește, ce mănâncă și ce simte în adâncul inimii lui.

Acesta este explicația pentru care nu vei vedea niciodată un om de afaceri bogat, cu firme și relații, stând la cafea cu un strungar sau lăcatuş, care în toată viața lui nu a studiat și nu a vrut sau nu a putut să-și depășească condiția financiară. Aici nu e vorba de răutate..ci de nivel intelectual și spiritual… cu toții am observat că de-a lungul anilor am căpătat obiceiuri pe care le aveau și prietenii noștrii, chiar și fără să ne dăm seama de acest fapt. Persoanele care ne sunt alături se împart în două categorii: oameni care ne ridică și oameni ne coboară. Ei bine, cea de-a doua categorie nu numai că ne este nebenefică, dar ne influențează negativ și nu ne ajută de nici o culoare să progresăm! Dacă ai asemenea oameni în viața ta, cea mai bună soluție este să te îndepărtezi de ei. Poate la început va fi greu, dar după o vreme vei realiza că a fost poate una din cele mai bune alegeri din viața ta!

Mănânci, te-ngrași, ții diete după diete, te enervezi, abandonezi, îți faci aprovizionarea cu trei cărucioare de dulciuri de la Lidl, le înfuleci pe toate în două zile, și apoi te consolezi cu gândul că tu nu o să poți slăbi niciodată, oricâte sacrificii ai face… poate sună atipic, dar realitatea asta este: suntem ceea ce gândim…și nu ceea ce mâncăm. Dacă zi de zi ne insultăm propriul corp în fața oglinzii, niciodată, nimeni și nimic, nu ne va putea face să ne simțim cu adevărat frumoase.. sau o poate face, dar pentru un timp limitat, căci reîntâlnirea cu oglinda ne va aduce în minte aceeași perspectivă despre noi înșine. Dacă crezi și spui că ești frumoasă, așa vei fi!

‘’Dacă vrei să zbori ca un fluture, nu te zbate ca un cocoș!,, spunea un vechi proverb chinezesc. Dacă viața pe care o trăiești nu este viața pe care ți-o dorești, nimeni și nimic nu ar trebui să te împiedice să iei atitudine și să recurgi la o schimbare. Nu-ți place tunsoare pe care o ai? Schimb-o! Cuptorul nu iti coace bine pe partea dreaptă şi-ţi arde placinta de fiecare dată iar placa de păr parcă îți arde părul de fiecare dată însă amâni de ani de zile şi nu faci nicio schimbare.Hainele pe care le porţi s-au demodat, cearșaful de pat ți se pare decolorat, prietenele de o viață nu te mai caută și parcă nici bărbatul lângă care trăiești nu îți mai împărtășește sentimentele? Descotorosește-te de toate aceste lucruri și oameni care nu îți mai aduc fericirea! Fă o schimbare!

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.