Narativ

Extremele se atrag?

Ei îi place să citească, să meargă la teatru și să vizioneze filme bune, are multe prietene stilate și educate și țintește spre o carieră de succes. El, merge toată ziulica la bere cu băieții (sau frătziorii lui de o veatză ), fumează și din când în când mai trage și pe nas, ascultă manele și iese weekend de weekend la club cu prietenii, poate mai agață și el ceva.

Acești doi indivizi din specii total diferite, se întâlnesc întâmplător într-o zi frumoasă de ianuarie în stația de metrou. Ea, își dă finuț părul după ureche și își așează pălăria, iar el stă sprijinit de bara din stația de așteptare și trage însetat din țigară. Ea îl vede, îi zâmbește, doar de mult și-a dorit lângă ea un băiat rău care să o învețe să iubească. El o observă, îi face șmecherește cu ochiul, se apropie ușor de ea și îi cere numărul de telefon.Toată un zâmbet, nu se sfiește să rupă o bucățică de șervețel din buzunarul poșetei și să iscălească pe el cu creionul dermatograf 10 cifre frumos rotunjite.

Acesta este genul de început, care cu fiecare zi trecută, se apropie tot mai mult de sfârșit.

El o sună seara, vorbesc câte doua-trei ore fără întrerupere, își povestesc vrute și nevrute și se simt tot mai îndrăgostiți unul de altul cu fiecare minut de ceas isprăvit. Se întâlnesc la cafea, el își comandă o bere.. ea ridică o sprânceană..dar îşi repetă în gând că dacă iubești pe cineva, trebuie să-l accepți și cu bune și cu rele.El ascultă manele, ei nu-i plac, dar se consolează că-l va schimba. Prietenele ei nu-l acceptă însă consideră că întâlnirea cu  iubirea vieții e mai presus de orice prietenie.

Zilele trec, planurile legate de carieră se risipesc, iar certurile între ei nu întârzie să apară.

Într-o seară, el nu a mai sunat-o. Ea, îngrijorată peste măsură, l-a apelat de câteva de ori și văzând că răspunsul nu apare, s-a urcat în taxi și a mers să-l caute acasă. Încă nu primise o cheie de la apartament, aşa că fata noastră a decis să abandoneze misiunea, consolându-se cu gândul că poate a plecat și el la băut cu băieții. Ajunsă în fața blocului jumătății ei, dintr-o mașină zgomotoasă și-au făcut apariția doi indivizi ce se clătinau ușor, într-o îmbrățișare nefirească. Cele două trupuri s-au dezlipit unul de altul, el a sărutat-o apăsat pe ea, lăsând în același timp să-i cadă din mână sticla de whiskey, care s-a făcut bucățele pe asfalt…

I-a analizat chipul și i-a recunoscut ochii. O bruscă întristare a cuprins-o pe fata noastră, care s-a împiedicat în pardesiu și a căzut pe trotuar. Lacrimile i s-au rostogolit de pe obraji pe buze, mâinile i-au secătuit de putere iar mintea înnegrită de ură, a împins-o cu ultimile puteri în picioare și l-a plesnit cu forță pe iubirea vieţii. El a împins-o, a înjurat-o, i-a cerut să plece și apoi s-a îndreaptat alături de femeia necunoscută, spre intrarea în scară.

Câteva zile mai târziu, cu nasul în cărți și cu tonele de șervețele  umplute cu lacrimi și durere, respingea fiecare apel al telefonului și ștergea fiecare mesaj primit de la el. Îl iubea, dar nu-l mai voia. Se lupta cu acceptarea si compromisul de a-i mai da o ultimă şansă. A reuşit totuşi să-l ţină in suspans vreo câteva zile pe băiețașul nostru de cartier, aruncând la gunoi buchetele de flori și blocând apel după apel. După un timp, drăguța noastră domnișoară a hotărât să-și ierte “jumătatea de inimă”.

Anii au trecut, cei doi s-au căsătorit, erau fericiți. Lucrurile păreau a fi luat-o, în sfârșit, pe făgașul potrivit.

Într-una din zile, a prins curaj și i-a sugerat subtil să se apuce de studii și să lase munca cu ziua sau afacerile trecătoare din care scoatea și el 2 lei. Nervos, el a repezit-o și i-a zis să-și vadă de preocupările ei și să se mulțumească cu faptul că aduce un venit în casă. El era bărbatul și nu se simţea răspunzător să îi dea explicații femeii în legătură cu modul în care a ales să își câștige pâinea.

Din acel moment, lucrurile nu mai aveau să stea la fel niciodată.

Jumatatea inimii ei întârzia seară de seară, iar ea refuza să îi mai calce hainele sau să-l mai  aștepte cu cine romantice. Aflase că se ocupa cu  afaceri ilegale şi că scăpase din mâna poliției de foarte multe ori. La început, a ţinut taina ascunsă însă in cele din urmă a izbucnit şi l-a amenintat cu despărţirea dacă nu se schimba într-un barbat demn de iubirea ei. El, a împins-o, a lovit-o, și i-a spus că din ziua aceea nu va mai avea să treacă peste cuvântul lui. În zadar a mai încercat să-l aducă pe calea cea bună căci el nu înceta să o înjure și să o amenințe că o va distruge.

Şirul de evenimente umilitoare au determinat-o într-un final să renunţe la el. Cu inima frântă si cu cei mai frumoşi ani ai tinereţii risipiţti, a plecat la părinți iar el nu a mai căutat-o. Și-a continuat cariera, şi-a revendicat prietenele și a hotărât să uite bărbatul care i-a schimbat atât de mult viața. Doar un anunț în ziar, apărut la câțiva ani după despărţire cum că un băiat chipeş, inalt cu ochii albaştri care odată fuma din țigare și se sprijinea în stația de așteptare de la metrou, fusese arestat pentru trafic de droguri.

Există multe tipuri de bărbați în lumea asta, dar unul singur este potrivit cu adevărat fiecăreia dintre noi. Extremele se completează, dar nu într-atat de mult incât să rămână pentru totdeauna împreună iar odata trecută vraja începutului, iese inevitabil la iveala plămădeala din care sunt făcuţi.

Opusurile se atrag dar se distrug şi rătăcesc pe drumul vieţii risipindu-şi anii, speranţele şi aşteptările.

Marilena Oprișanu

In mijlocul acestor randuri bantuite ti-aduc in suflet o taina a gandurilor mele.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.marilenaoprisanu.ro . Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.marilenaoprisanu.ro” si link catre www.marilenaoprisanu.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.